Krabičky pro zdraví

NOVINKY

Milí zákazníci,  krabičkovou dietu v týdnu od 3.7. do 9.7. lze objednat na pondělí 3.7., úterý 4.7., středu…

více

Krabičky pro zdraví, krabičková dieta pro Vás

Krabičky pro zdraví navazují na úspěšný projekt Prašád - restaurace pro zdraví. Zdravý životní styl se stal v dnešní době nejen módou, ale do jisté míry i nutností a předpokladem spokojeného života. Krabičky pro zdraví mají za cíl nabídnout vegetariánskou alternativu krabičkové diety široké veřejnosti. Jídla připravuje zkušený tým resturace Prašád.

Podívejte se na cca 17 minutové video o restaurac pro zdraví Prašád:

http://zdravi-tv.cz/2012/dil-21-prasad-vegetarianska-restaurace-pro-zdravi/

Proč krabičková dieta ?

Zdravá výživa je vedle přiměřeného pohybu a dalších kritérií jedním z hlavních předpokladů zdravého žvotního stylu. Co dělá výživu zdravou? Je to pro většinu lidí:

  • nutriční skladba (pestrost a vyváženost hlavních složek, vitamínů a stopových prvků)
  • pravidelnost
  • přiměřené množství

Krabičková dieta nabízí výhodnou a praktickou kombinaci těchto aspektů zdravé výživy spolu s výbornou chutí, špičkovou kvalitou jídla, rozvozem na určenou adresu a cenovou dostupností. Ať už je cílem zdravého životního stylu a výživy získání a udržení celkové životní harmonie, fyzického i psychického zdraví nebo redukce nadváhy, Krabičková dieta je pro to vhodná pomůcka a doplněk. Pravidelné cvičení, pozitivní přístup k životu, správné vyvážení aktivity a odpočinku, střídmost nebo zdržení se užívání škodlivých látek jsou zcela a plně ve Vašich rukách. Se zdravým jídlem Vám pomůžou Krabičky pro zdraví

Krabičková dieta - kvalita jídla

Jídlo v restauraci pro zdraví Prašád a stejně tak jídlo pro Krabičky pro zdraví se připravuje výhradně z čerstvých potravin v závislosti na ročním období. Základ většiny pokrmů tvoří zejména zelenina, dále pak luštěniny, obiloviny a těstoviny. Další důležitý princip je snaha vyhnout se polotovarům. Výjimku tvoří náhražky masa jako např. robi, seitan, tofu, tempeh a vegetariánské párky. Podle možností se zařazují bio-potraviny, koření použité přii prípravě neobsahuje glutamát sodný. Jídlo neobsahuje maso, ryby ani vajíčka. 

Vedle vlastností surovin jsou stejně důležité postupy jakými byly potraviny zpracovány.

Teplá jídla připravujeme zejména vařením a dušením v páře, tento postup uchovává co nejvíc živin a minerálů.

Čerstvě připravené jídlo je poté šokově schlazeno na 3°C, zabaleno a udržováno v chladu před i během distribuce. 

Proč vegetariánství?

Zdravotní důvody:

OSN v roce 2004 vydala největší současnou vědeckou práci o vegetariánství na světě – Stanovisko Americké dietetické asociace a Kanadských dietologů k vegetariánství. Názor odborníků sdružených v této organizaci je, že správně rozvržená vegetariánská strava je zdravá, nutričně vyvážená, zdravotně přínosná v prevenci i léčbě různých onemocnění a v plném rozsahu vhodná pro všechny věkové kategorie dětí, dospělých, těhotných a kojících žen i sportovců. Je také důležité, že se k tomuto stanovisku kladně vyjádřili i čeští výživáři sdružení ve Společnosti pro výživu (SpV), také čeští pediatři sdružení v České pediatrické společnosti (ČPS) a mnoho dalších odborníků, hlavně lékařů.

Kromě toho Védy - prastaré spisy dávné Indie rozlišují tři vlastnosti, aplikovatelné mimo jiné na jídlo: tamas, radžas a satva. Tamasická strava přináší otupělost, ospalost a ztrátu energie. Patří k ní maso, ryby, vajíčka, alkohol, konzervy a stará, ohřívaná jídla. Radžasická strava vyvolává neklid a agresi. Řadíme k ní příliš kořeněné pokrmy, nadmíru kávy, čokolády a také alkohol.  A konečně Satvická strava přináší vyváženost, harmonii a pohodu. Je to např. plnohodnotná lakto-vegetariánská strava, která se skládá z obilí, zeleniny, ovoce, luštěnin, ořechů, semen, mléka a mléčných výrobků. Zbavuje tělo jedovatých zplodin a usazenin, pročišťuje ho a zvyšuje jeho odolnost vůči nemocem.

Ekologicko - ekonomické důvody:

Dva hektary půdy uživí 1 člověka konzumujícího maso, 14 vegetariánů konzumujících také mléčné výrobky a vajíčka a 50 veganů, kteří jedí jen rostlinnou stravu. Bylo spočítáno, že kdyby se v USA snížila konzumace masa jen o deset procent, mohli by se z ušetřených rostlinných zdrojů nakrmit hladovějící na celém světě! Byl rovněž publikován názor, že chov hovězího dobytka produkuje v USA ročně víc skleníkových plynů (hlavně nebezpečný metan), než je roční uhrn méně nebezpečného CO2 ve výfukových plynech vyprodukovaných dopravními prostředky.

Etické důvody:

„Proč bych se Vám měl zpovídat z toho, že se správně stravuji? Kdybych se cpal pečenými těly zvířat, měli byste důvod ptát se mně, proč to dělám. Zvířata jsou moji přátelé, a já své přátele nejím.“

— George Bernard Shaw

„Zvířata cítí bolest stejně jako lidé a mají stejnou touhu žít. Bude-li v našem srdci láska, soucit a pokora, pak jednoduše nebudeme moci sami zabíjet, ani nechávat za nás zabíjet jiné.“

— Paramhans Svámí Mahéšvaránanda, autor systému Jóga v denním životě.

 

 

NOVINKY

Milí zákazníci,  krabičkovou dietu v týdnu od 3.7. do 9.7. lze objednat na pondělí 3.7., úterý 4.7., středu…

více
Partneři Reklamační řád Obchodní podmínky